PERSBERICHT

Lancering PowerMama Bekkenfysionetwerk:
Betere samenwerking tussen zwangerschapstrainers en bekkenfysiotherapeuten zorgt dat moeders de zorg krijgen die zij verdienen

Amstelveen, 21-10-2019 – vrouwen die kinderen krijgen weten de juiste zorg niet altijd zelf te vinden. Onbekendheid en soms ook schaamte, zowel bij moeders als bij trainers, zorgen ervoor dat zij niet om hulp vragen wanneer zij klachten hebben.

Wat houdt het netwerk in? Het PowerMama Bekkenfysionetwerk is een groep PowerMama Coaches en bekkenfysiotherapeuten die gezamenlijk (aanstaande) moeders gaan begeleiden door hen de combinatie van veilige training en specifieke zorg aan te bieden. Zij hanteren een speciaal voor dit netwerk ontwikkelde werkwijze die vrouwen snel en efficiënt van de juiste zorg voorziet. Vrouwen kunnen zo op een veilige manier blijven trainen, ook wanneer zij klachten hebben, doordat coach en bekkenfysiotherapeut nauw samenwerken, goed communiceren en de cliënt gezamenlijk begeleiden.

Wat houdt het netwerk in? Het PowerMama Bekkenfysionetwerk is een groep PowerMama Coaches en bekkenfysiotherapeuten die gezamenlijk (aanstaande) moeders gaan begeleiden door hen de combinatie van veilige training en specifieke zorg aan te bieden. Zij hanteren een speciaal voor dit netwerk ontwikkelde werkwijze die vrouwen snel en efficiënt van de juiste zorg voorziet. Vrouwen kunnen zo op een veilige manier blijven trainen, ook wanneer zij klachten hebben, doordat coach en bekkenfysiotherapeut nauw samenwerken, goed communiceren en de client gezamenlijk begeleiden.

Klachten als urineverlies, een verzakking (prolaps) of een diastase (wijking van de rechte buikspieren) komen regelmatig voor. Deze klachten worden niet altijd herkend en daardoor niet behandeld waardoor vrouwen hier soms jarenlang mee rondlopen. Vrouwen zelf hebben vaak geen idee wat er aan de hand is en wat er aan te doen is en de gemiddelde trainer ook niet. Dit is jammer omdat het vrouwen belemmert in hun dagelijks leven en er met de juiste zorg veel aan gedaan kan worden.

Yousra Jaddour, mede-eigenaar van Core Academy en bedenker van PowerMama: “Iedere vrouw moet kunnen deelnemen aan de training die zij graag wil doen, mits veilig en op maat. Onze trainingen zijn speciaal afgestemd op deze doelgroep, worden in kleine groepen gegeven en vooraf doen wij een uitgebreide intake. Toch kunnen wij niet alle zorg leveren die deze vrouwen nodig hebben. Inwendig of echografisch onderzoek doen wij bijvoorbeeld niet en dit is soms wel nodig om de juiste diagnose te stellen. Daarom zijn wij blij met deze samenwerking met bekkenfysiotherapeuten. Wij hopen dat deze werkwijze binnenkort op al onze 80 trainingslocaties in Nederland en België wordt toegepast, samen sterk voor gezonde moeders.”

Aan de hand van een voor dit netwerk ontwikkelde checklist kunnen bekkenfysiotherapeuten een reeks testen doen en een advies opstellen die de PowerMama Coach de juiste informatie geeft om de training op aan te passen. Soms blijft een vrouw nog enige tijd onder behandeling bij de bekkenfysio en soms is dit niet nodig. Mea Ligthart – van Hoven: “de checklist voor het consult heb ik deels gebaseerd op de in maart gelanceerde ‘running guidelines’, aangevuld met mijn eigen kennis en ervaring. Hiermee kunnen mijn collega’s vrouwen op een adequate manier helpen en zorgen wij er gezamenlijk voor dat deze vrouwen niet hoeven te stoppen met trainen maar op een veilige manier verder kunnen gaan. Zelf sport ik ook erg graag en weet daarom als geen ander hoe belangrijk dit voor mensen kan zijn, zowel fysiek als mentaal. In samenwerking met de PowerMama Coaches kunnen we dit mogelijk maken, een grote meerwaarde voor sportieve moeders in Nederland en België”.

Op 2 oktober vond een bijeenkomst plaats bij Healthclub NU in Heemstede waar het consult is gepresenteerd aan een groep bekkenfysiotherapeuten. De feedback is verwerkt en heeft geresulteerd in een werkwijze voor PowerMama Coaches.
Op 28 oktober wordt dit aan de PowerMama Coaches gepresenteerd bij CrossFit Naarden.

Voor meer informatie over het project, inclusief deelnemende PowerMama Coaches en bekkenfysiotherapeuten, verwijzen wij naar www.powermamabekkenfysionetwerk.nl.

Wilt u aansluiten bij dit project, als bekkenfysiotherapeut of aankomend PowerMama Coach?
Bent u zelf moeder en heeft u vragen over uw eigen situatie?
Wilt u als journalist of fotograaf aanwezig zijn bij de bijeenkomst op 28 oktober?
Neem gerust contact op via info@coreacademy.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *